Home > Visual Studio > Error While Trying To Run Project Unable To Start Debugging On The Web Server Visual Studio 2003

Error While Trying To Run Project Unable To Start Debugging On The Web Server Visual Studio 2003

Contents

Reply Anonymous February 19, 2007 at 4:01 pm DotNetNuke FYI if anyone cares---- For reasons well beyond my expertise, this solution does resolve the initial issue with debugging DotNetNuke (4.3.7 here), My Host file was untainted and correct. Join the community to create your free profile today. Verify that the program exists on your computer and that you have the correct patch." I do have VS 2K5 and Vista… not sure what I'm missing. have a peek here

share|improve this answer edited Mar 10 '10 at 14:20 answered Mar 10 '10 at 14:13 Gaby 1,18532246 Very good, one more thing I would like to add is: after and its stop on the local... It doesn't seem to matter whether I use classic or native mode. Figure 15.

Error While Trying To Run Project Unable To Start Debugging On The Web Server Visual Studio 2003

F5 debugging should just work in Classic mode provided you have done the prerequisite steps 1 - 3. Thx in advance. The likely cause is that only Basic authentication for Directory security of IIS is enabled. please tell me the reason.

  • Want to read more from Payton Byrd?
  • As far as I can tell, its becuase my user name is not being authenticated.
  • I tried this because I cannot get debugging to work on HTTP (localhost:80) web sites.
  • No Windows Authentication option.
  • Disable UAC - Yes I have had UAC disabled for a while.
  • Did the Gang of Four thoroughly explore "Pattern Space"?
  • How to fix?1Visual Studio 2005 - Debugger stopped working131Making your .NET language step correctly in the debugger-1Debugger For Visual Studio is not Working2Debugger not working in visual studio Hot Network Questions
  • i don't get an option to skip...i get a list of all the components i want to install, and the web development components cannot be checked...when i click on them it

You have IE set up to always prompt for the username and password for the requests to a site. Be sure to check this out if you are having installation problems. Environment is WINDOWS XP SP2, Internet Explorer 6 (Yes 6) IIS 5.1, I am a domain user with local ADMINISTRATOR rights. Visual Studio 2013 Not Stopping At Breakpoints These should be *very* rare.

Could not start ASP.NET or ATL Server debugging. Visual Studio 2015 Debugger Not Working When you attempt to debug a website published using “Publish Website” option in VS 2005 using CLR Debugger and put a breakpoint on the source code file, you may get a Refered to every MSDN sites, but no answer. http://stackoverflow.com/questions/2417036/why-the-debugger-doesnt-work I prefer to use the software solution instead of hardware solution.

It should be w3wp.exe if you want to debug asp.net code. Visual Studio Breakpoint Not Hit No Symbols Loaded Could not start ASP.NET or ATL Server debugging.Verify that ASP.NET or ATL Server is correctly installed on the server. After installing Windows2000 SP4, ASP.NET debugging doesn't work and it says "Access denied". You may need to manually attach to aspnet_wp.exe for debugging the Web service.

Visual Studio 2015 Debugger Not Working

So if you attempt to run a web application from within VS by hitting F5 key or selecting "Start with debugging" you will get a prompt asking you whether you want With this, I can see debugassistant in webprojects handler in IIS. Error While Trying To Run Project Unable To Start Debugging On The Web Server Visual Studio 2003 share|improve this answer answered Mar 10 '10 at 13:05 Gerrie Schenck 15.7k145591 It might not be w3wp.exe if they are testing with Cassini. –Andrew Hare Mar 10 '10 at Breakpoint Not Working In Visual Studio 2010 The default unit is Kbyte, not byte, so if you changed this number and used the wrong unit, it may cause debugging problems.

Other way if i attach the process and navigate to the page it do nothing at all. navigate here But there is a workaround to this. Under Actions on the upper right, click Set Web Site Defaults... The web server is not configured correctly. Visual Studio Debugging Not Working

We are in 2010 god dammit! 😉 Reply MCS says: August 1, 2010 at 2:16 pm Thank you Dusty. Cause4: The value in in the web.config file is too large. Gives errors that "module" or "handlers" are not found. Check This Out Weeeeeird!

Using the Visual Studio .NET 2003 Debugger with ASP.NET Applications Visual Studio .NET 2003   Min Kwan Park Visual C# Debugger QA Team Microsoft Corporation April 2005 Summary: Debugging ASP.NET can Visual Studio 2013 Breakpoints Not Working After changing your password, you need to log off/log in for ASP.NET debugging. I did answer "yes" when I got the "versioning" dialog and I don't know how to undo that.

Are you debugging on Windows XP 64-bit or a clean install of Windows Server 2003 with IIS?

Reply Anonymous April 6, 2007 at 12:02 pm I have done all these steps and everything works - almost. Posted in: ASP.NET, Debugging, Development, IIS, VisualStudio 198 Comments Anonymous December 28, 2006 at 7:22 pm you rock, dude. The causes for said error. Visual Studio Debugger Not Hitting Breakpoints I worked all over the weekend to fix this, but with no success. 🙁 I am running on a 32 bit system.

Reply Mike Volodarsky December 29, 2006 at 12:01 am Glad to hear it works for you! PCMag Digital Group AdChoices unused skip to main | skip to sidebar SUBSCRIBE TO THE FEED... This is not a debugger bug, but it is known issue with try catch block debug information. this contact form Reply Anonymous December 29, 2006 at 4:57 am I am going to use vista soon.

Along with this failure to find the page, while my browser was looking, my CPU utilization was running at 100%! Hopefully that you can give me some ideas to fix it. The best way to do overcome this is use Terminal Services to log into the remote server and debug locally. Maybe you could lookin to it?! 🙂 And I really, really hope we can run in default (IIS7) mode in the future.

Ensure that RPC is working properly between your machine and the remote machine. All product names are trademarks of their respective companies. This is all well and good but for some reason it was killing my localhost path! If it is turned off, you may need to turn it on and try your debugging again.

Solution 2: Attach to the process in InterOp mode. Access is denied. July 9, 2009 at 9:55 AM Thanks for this... But, since you are not debugging your Vista site while its live on the internet (right?

I would be happy to provide more details if you need them. Unknown User Jun 16, 2007 Hey!So yeah I tried your steps, and I'm so lost!I have Vista Business, VS 2003, IIS 7.0, and i've tried everything, from IE settings, adding my It _is_ working, but the path is as follows: http://localhost/myfile?id=10 There's nothing that matches /myfile and I get a huge popup screen in Visual Studio with the error that should've been I'm not sure if perhaps you didn't include that switch?

Reply Anonymous July 19, 2008 at 1:32 pm thanks for info…it works very fine. If neither of these solutions solves your problem then let me know and I'll try to come up with an answer. I greatly appreciate your work. My Recent Endeavour I've started a new company "Big Deal Food Trucks." We rent food trailers to resteraunters.